Excel Grundkurs

Detta är en kurs både för dig som är nybörjare på Excel och för dig som redan arbetat en del med programmet och vill förbättra dina kunskaper inom Microsoft Excel.


Info Covid-19
Från och med april 2022 hålls samtliga våra öppna kurstillfällen som sk. hybridkurser, dvs. det går bra att delta antingen på plats alternativt online på distans. Det går även bra att byta deltagandeform (på plats/distans) ända fram till kursstart.
Alla bokningar är tills vidare fritt avbokningsbara ända fram till kursstart.


Kurslängd:
2 dagar
Kurstillfällen

För tillfället har vi tyvärr inga planerade öppna kurstillfällen för grundkursen i Excel. Vi kan däremot alltid hålla kursen som företagsanpassad, dvs. enbart för er, hör gärna av er i så fall så bokar vi in datum.

Priser:
6.480 kr, vid våra fasta kurstillfällen
4.680kr, prisexempel vid företagsanpassad kurs

Alla priser är exkl. moms och per person. Prisexemplet vid företagsanpassad kurs ovan gäller vid 5 deltagare i Stockholm. Kurser kan dock ordnas även i andra orter och för allt från 1 person och uppåt. För övriga priser, se längre ner under rubriken Pris.

Förkunskaper

Det är bra om man har använt Excel tidigare (men ej nödvändigt) samt har viss datorvana.

Du får lära dig

I kursen går vi igenom Excel från grunden med allt från inmatning till hantering av filer och flikar mm. Men kommer samtidigt relativt snabbt vidare med att skapa formler samt använda funktioner och listor. En viktig del är förståelsen för hur det fungerar snarare än att gå igenom ”många” funktioner. Vi går även igenom relativa och absoluta referenser vilket används inom många olika områden i Excel och är därför också av stor vikt att förstå. 
Genom hela kursen så varvas teori med praktiska övningar, var och en har tillgång till en dator med Excel samt förberedda övningsfiler på.

För mer detaljerad information, se kursinnehåll längre ner på sidan.

Tid & plats

Våra fasta kurstillfällen

Vid vår fasta kurstillfällen (se aktuella datum överst på sidan) är kurstiden 8.30-16.30 med en timmes lunch ungefär 11.30-12.30. I Stockholm hålls kurserna i våra kurslokaler på Sveavägen 140, på nära promenadavstånd från Odenplan (tunnelbana & pendeltåg), se vägbeskrivning här. I dessa kurser ingår lättare frukost, lunch, eftermiddagsfika samt kaffe/te och frukt mm. under dagen.

Företagsanpassade kurser

Vid våra företagsanpassade kurser kommer vi till ert företag och håller kursen enbart för er och när det passar er. Normala kurstider är 8.30–16.30 med en timmes lunch 11.30–12.30, tiderna går dock att anpassa efter önskemål. Det går även att boka in de två kursdagarna med några dagars mellanrum om så önskas.

Vi har med oss all nödvändig utrustning så som datorer, programvara, projektor mm. Ni behöver endast ordnar med lämplig lokal.

I de företagsanpassade kurserna ingår inte lokal samt frukost & lunch. Däremot har vi alltid med oss frukt & fikabröd/godis. Saknar ni lokal eller inte vill ha kursen hos er så kan vi ordna även företagsanpassade kurser i våra kurslokaler på Sveavägen 140 alternativt hjälper vi gärna till att ordna med t.ex. någon extern konferensanläggning eller liknande.

Vi arbetar främst i Stockholmsområdet men kan även anordna kurser på andra orter i landet.

Antal deltagare

Vi brukar begränsa antalet deltagare på våra fasta kurstillfällen till max 12 personer, för att kunna hålla bästa möjliga kvalitét på kursen.

Vid företagsanpassade tillfällen anordnar vi kurser för allt från en person och uppåt. Vid fler än 12 deltagare rekommenderar vi dock att kursen delas upp på flera tillfällen med färre deltagare vid varje tillfälle

Pris

Våra fasta kurstillfällen

Vid våra fasta kurstillfällen ingår lättare frukost, lunch, eftermiddagsfika samt kaffe/te och frukt mm. under dagen. För priser, se ovan för respektive datum och ort.

Företagsanpassade kurser

Priserna nedan gäller då vi kommer ut till er och håller kurs i era lokaler, inom Stor-Stockholm. Vi har med oss all utrustning som krävs, ni behöver endast ordna med lämplig lokal. I dessa kurser ingår inte lokal samt frukost & lunch. Däremot har vi alltid med oss frukt & fikabröd/godis.

Pris per person beroende på antal deltagare:

Antal deltagarePris per person
116.980 kr
29.680 kr
36.960 kr
45.540 kr
54.680 kr
64.100 kr
73.680 kr
83.360 kr
93.100 kr
102.880 kr

Alla priser är exkl. moms.

För ytterligare information och priser angående bokning av lokal alternativt kurs utanför Stockholm, vänligen kontakta oss alternativt fyll i en offertförfrågan, så återkommer vi med en offert så snart som möjligt.

Bokning

Bokning av platser på våra fasta kurstillfällen görs här. För företagsanpassade kurser, vänligen kontakta oss. Det går även bra att göra din bokning via telefon: 08-533 394 96 eller via mail: anmalan@rubid.se

Anpassad kurs

Vi företagsanpassar även kurser efter era önskemål vad gäller t.ex. kursinnehåll, kurslängd, plats mm. För ytterligare information angående anpassade kurser vänligen kontakta oss alternativt fyll i en offertförfrågan.

Kursinnehåll:

 • Grunderna i Excel:
  Definitioner, menyer, verktygsfält. Hantera, skapa, spara, kopiera arbetsböcker (filer) mm.
 • Inmatning:
  Formelfältet, autoavsluta, välj i lista mm.
 • Redigera kalkylblad:
  Kolumnbredd/radhöjd, infoga/ta bort rader, markera, kopiera och flytta data, ångra och gör om, hantera flikar mm.
 • Formatering:
  Teckensnitt, färg, justering, kantlinjer, tal/datum-format, hämta/kopiera format mm.
 • Utskrifter:
  Anpassa utskrifter och utskriftsområden.
 • Listor:
  Formatering, autofilter, sök, sortera och filtrera
 • Formler:
  Skapa formler, relativa och absoluta cellreferenser
 • Villkorsstyrd formatering:
  Sätta färger mm. automatiskt utefter värden i kalkylbladet.
 • Definierade tabeller:
  Definiera en tabell i Excel, fördelar och skillnader mot listor.
 • Funktioner:
  Skillnader mellan funktioner & formler, genomgång och förklaring av de vanligaste funktionerna.
 • Diagram:
  Skapa, redigera och formatera olika typer av diagram
 • Pivottabeller & Pivotdiagram:
  Förstå, skapa och redigera pivottabeller & pivotdiagram.
  (Begrepp som radfält, kolumnfält, dataelement och sidfält förklaras)
 • Logiska funktioner:
  OM-funktionen (Eng: If), styra beräkningar mm utefter villkor.
 • Uppslagning/LETARAD-funktionen (Eng: VLOOKUP):
  Slå upp och matcha värden mellan tabeller.
 • Säkerhet:
  Låsa och skydda celler, lösenordskydda arbetsböcker mm.
 • Arbeta effektivt i Excel:
  Kortkommandon mm.